Carstedt ersätter Bergkvist som regionråd

Rickard Carstedt ersätter Erik Bergkvist som regionråd.

 

Efter EU-valet stod det klart att Erik Bergkvist fått en plats som europaparlamentariker. Erik som har ett långt regionalpolitiskt engagemang bakom sig, med plats på regionala uppdrag, kommer nu att få ersättare. Idag blev det klart att Rickard Carstedt ersätter Erik som ordförande för Regionala utvecklingsnämnden. Att Rickard Carstedt nu kliver upp som ordförande för utvecklingsnämnden innebär att han lämnar sitt uppdrag som ordförande för Kollektivtrafikutskottet. Ordförandeskapet tas nu över av Lars Lilja som även han tar plats i Regionala utvecklingsnämnden. Som följd av det tar Nina Björby plats som ordinarie ledamot i regionstyrelsen och regionstyrelsen arbetsutskott.

 

För ytterligare frågor kontakta:

Isak From, distriktsordförande Socialdemokraterna i Västerbotten, 070-108 81 42

Rickard Carstedt, 070-242 10 94

facebook Twitter Email