Erik Bergkvist på väg till Europaparlamentet

Nu står det klart att Erik Bergkvist finns på Socialdemokraternas lista i valet till Europaparlamentsvalet i vår. I dagsläget har Socialdemokraterna fem ledamöter i Europaparlamentet. Erik Bergkvist återfinns på plats fyra på listan som partistyrelsen beslutat om idag, vilket innebär att vi med stor sannolikhet kan vänta oss att han blir vald.

Nu står det klart att Erik Bergkvist finns på Socialdemokraternas lista i valet till Europaparlamentsvalet i vår. I dagsläget har Socialdemokraterna fem ledamöter i Europaparlamentet. Erik Bergkvist återfinns på plats fyra på listan som partistyrelsen beslutat om idag, vilket innebär att vi med stor sannolikhet kan vänta oss att han blir vald.

Erik Bergkvist är idag ordförande för Regionala utvecklingsnämnden i Region Västerbotten och är en politiker med lång erfarenhet med ett särskilt engagemang för regional utveckling och sammanhållningen i Europa.

          Det är oerhört glädjande och ett stort förtroende att hamna så högt på listan och kanske till och med få representera Sverige i Europaparlamentet. Jag ska vara ärlig och säga att det känns lite omtumlande, men får jag nu chansen att jobba med de frågor som jag varit engagerad i under stora delar av mitt vuxna liv ser jag med glädje fram emot att ta den, säger Erik Bergkvist.

Isak From, distriktsordförande Socialdemokraterna i Västerbotten, ser positivt på beskedet:

– Det är ett glädjande och motiverande besked för oss som nu ska gå in i EP-valrörelse och kampanja för ett fritt EU. Med Erik Bergkvist högt upp på listan och förhoppningsvis i parlamentet får hela norra Sverige en stark och kompetent röst i Bryssel. Erik Bergkvist är väl förtrogen med Västerbottens och norra Sveriges behov och utmaningar, säger Isak From.

facebook Twitter Email